29. april 2024

INFOTAG samler igen 200 tyskere i Ringkøbing-Skjern Kommune

Fra en tidligere INFOTAG i Rådhushallen i Ringkøbing (Arkivfoto: flytmodvest.dk)

Lige knap 200 potentielle tyske tilflyttere er med, når Ringkøbing-Skjern Kommune i dag for fjerde gang holder INFOTAG - denne gang i Skjern. 

-Det er rigtig positivt, at så mange i dag tager turen fra Tyskland til Skjern for at få mere at vide om at arbejde og bo i Ringkøbing-Skjern Kommune. Allerede nu er flere tyske tilflyttere med til at afhjælpe manglen på arbejdskraft i vores virksomheder, og vi ser frem til at få flere, som kan være med til at dække behovet i fremtiden. Både i private virksomheder og på kommunens sundhed- og omsorgsområde.

Det siger Søren Elbæk, formand for Arbejdskraftrådet og Erhvervs-, Klima- og Arbejdskraftudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, der arbejder for at tiltrække arbejdskraft og nye borgere til kommunen på både kort og langt sigt.

Langsigtet investering

- Det er jo ingen hemmelighed, at vi med vores geografiske placering mister mange borgere, der søger mod de større byer for at få uddannelse og job. Behovet for at tiltrække både arbejdskraft og borgere bliver bestemt heller ikke mindre i fremtiden med den demografiske udvikling med færre unge og flere ældre, der rammer hele landet, siger Søren Elbæk.

- Vi er derfor også glade for, at virksomhederne bakker op om INFOTAG, og kan se det som en langsigtet investering at få kontakt med potentielle tyske tilflyttere og den arbejdskraft, de byder ind med. Også selvom de måske ikke lige aktuelt har ledige stillinger.

20 informationsstande er klar

En snes private virksomheder og kommunale afdelinger står kl. 10-13 klar ved standene på Ringkøbing-Skjern Kulturcenter for at fortælle om deres virksomheder, arbejdsforholdene og om dagtilbud, skoler plus mulighederne for at lære dansk. Kommunens tyske tilflytterguider er også med.

Samtidig med messen er det muligt for de tyske deltagere at høre oplæg fra Lena Werner, en tysk tilflytter, der arbejder i kommunens økonomiafdeling, og om arbejdet indenfor Sundhed og Omsorg i kommunen samt om bank- og skatteforhold.

Mange tyske tilflyttere i kommunen

Ringkøbing-Skjern Kommunes bosætnings- og profileringsteam har siden efteråret 2018 arbejdet målrettet på at få tilflyttere fra Tyskland. Det har betydet, at flere tyskere flytter hertil.

Mange tyskere føler sig trængt i det tyske arbejdsliv og tiltrækkes af de gode danske arbejds- og samfundsforhold. De kender vores område fra ferier, så derfor vil de også gerne hertil for at bo og arbejde.

Siden 2018 har cirka 60 procent flere tyskere således bosat sig i kommunen. Pr. 1. januar 2024 er der i antal 613 tyske borgere i kommunen. I 2018 var der 363.

Fakta:

  • Der er tilmeldt 164 voksne og 27 børn til INFOTAG den 29.4. 2024 i Skjern.
  • Det er fjerde gang, at kommunen inviterer tyskere til INFOTAG, og det er første gang, at den holdes i Skjern. De tidligere er foregået i Rådhushallen i Ringkøbing. 
  • De tyske deltagere i dagens INFOTAG betaler selv for rejsen og eventuel overnatning i forbindelse med informationsdagen, men kommunen byder deltagerne på en kop kaffe/the ved ankomsten og en hotdog til frokost.
  • På dagens INFOTAG kan deltagerne blandt andre møde repræsentanter for: Maskinfabrikken JST A/S, EDC Ringkøbing, Baettr Sales & Services A/S, Esmark Feriehusudlejning, Sundhed og Omsorg, Ringkøbing-Skjern Kommune, UCplus Sprogcenter Ringkøbing-Skjern, ICS Vest Aarhus, Ringkøbing-Skjern Kommune Dagtilbud- og Undervisning, Sydbank Skjern, DanWest, Feriehusudlejning, Naturkraft & Ringkøbing-Skjern Museerne, Virksomhedsservice Jobcenter Ringkøbing-Skjern Kommune, Lalandia Søndervig, Novasol A/S, Estate Vestjylland, Ringkøbing Skjern Boligforening, Regionskontor & Informationscenter Padborg, VUC Voksenuddannelse. UCRS: UddannelsesCenter Ringkøbing Skjern, Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd og Skattestyrelsen.
  • 17 procent af alle jobs i virksomhederne i Ringkøbing-Skjern Kommune varetages i dag af international arbejdskraft, og der er forsat en meget lav ledighed i kommunen.
  • Ca. 1.650 tyskere får nu løbende nyhedsbreve om bo- og jobmulighederne i Ringkøbing-Skjern Kommune. De har ved tilmeldingen til nyhedsbrevet fra flytmodvest.dk givet oplysninger om deres faglige kvalifikationer og erfaringer, så der er mulighed for at matche dem med de virksomheder, der aktuelt står og mangler arbejdskraft.
  • Potentielle tyske tilflyttere kan også finde informationer og gode råd om at flytte til Ringkøbing-Skjern Kommune på www.flytmodvest.dk/deutsch